Utställare


Information och datum om utställare våren 2018;

Den 26/5 medverkar Helena Bernice.

Helena Bernice designar och tillverkar stilrena silversmycken i begränsad upplaga. Alla smycken tillverkas för hand och är unika.  

www.instagram.com/helenabernicedesign Den 2/6 är Fröken Fräken på plats.

Fröken Fräken Form,eller Erika Lindmark som hon egentligen heter, frilansar som designer och illustratör. Rötterna finns i Norrbotten men just nu är hon verksam i Göteborg. Med inspiration från den karga men naturen i Norrbotten och med en touch av retro skapar hon produkter för hemmet så som posters och brickor. 

www.frokenfrakenform.se

www.instagram.com/frokenfrakenform 


Den 19/5 och 16/6 medverkar Manakin studio.

 Manakin studio är en kreativ duo bestående av Sophie Karlsson och Hanna Svedman. Vi är ett Göteborgsbaserat märke som jobbar med att utforska naturlig färgning för att lämna ett så litet footprint som möjligt på denna jord.Vi använder oss bland annat av: avokado, blommor, indigo, kaffe mm. Vi strävar efter att inte ha några kemikalier i våran färgprocess.Tygerna vi använder oss av är eko bomull, lin och fredssilke. Alla våra kläder är handgjorda och sydda i våran ateljé Sandarna i Göteborg. 

www.instagram.com/manakinstudio 

www.tictail.com/instagram/manakinstudio  


Den 5/5, 19/5, 2/6 samt 16/6 medverkar Agneta Design.

Agneta Hansson från Hönö är formgivare, konstnär och smyckestillverkare.
Hon arbetar i olika material som silver, målat och läder där samma former och figurer ofta återkommer.
Brickor & skärbrädor är med motiv från oljemålningar och ibland med foto från Hönö.
"Färgstarkt & mycke mönster har alltid varit min grej""
Efter att ha gått ut HDK-91 startades företaget Agneta Hansson design och arbetet med textildesign för bla IKEA och BW.
Numera blir det mest hantverk och marknader.
"Måste nästan alltid ha något arbete i händerna och älskar marknader och möten med alla människor"
Hon driver FORMA ateljé & butik på HÖNÖ tillsammans med Gunilla Appelqvist.


www.agnetadesign.com 

www.instagram.com/agnetahanssondesign 

FB: Agnetas smycken & andra nödvändigheter


 Den 2/6 ställer Frida Nilsson ut.

Frida Nilsson är designer och illustratör verksam i Göteborg som kommer att sälja sina illustrationer som posters och kort. Med en förkärlek för mönster resulterar hennes motiv ofta i detaljerade, svartvita illustrationer med många linjer och prickar, kombinerade med färgglada akvareller. Hennes illustrationer är alltid handritade och motiven ofta hämtade från den svenska floran och faunan.

www.fridanilsson.com 

www.instagram.com/fridanilsson Den 26/5 medverkar Virvlas.

Vi skapar våra verk av saker från en svunnen tid, från naturen och av minnen. Med ett stänk av fantasi, strösslat med rastlöshet. Av mormors pärlhalsband, farfars kastanjeträd, vänners klockor och lönnens blad. Allt tillverkas i en liten verkstad i skogen, bakom myrstacken, ovanför grusvägen men innan kohagen och syrenbusken. Med många koppar starkt kaffe, sena kvällar och klingande skratt. Utan mellanhänder och långväga frakt. Ska din bror gifta sig med sin hjärtevän? Ska din vän namngivas under ett äppelträd en solig dag i juni? Har du en mor som är det finaste på denna jord? Har du en syster som du älskar så du spricker? Ska din livskamrat överraskas på sin födelsedag? Har din far gått i pension? Har du en morfar som är din bästa vän? 
Eller kanske vill du ge dig själv en present en regnig onsdag? De flesta av våra verk finns endast ett exemplar av, inget verk blir det andra likt. Det är unikt - precis som din vän. Det har skapats av saker och tankar som formats med tiden - det blir vackrare att göra levande ting av saker som faktiskt levat.
/Virvlas

www.virvlas.com 

www.instagram.com/virvlas 

Facebook; Virvlas 


 26/5 medverkar Emma Karolina.

"Jag har arbetat som illustratör i rätt många år nu och för mig finns det inget alternativ, jag har ju alltid tecknat. Just nu är det mest barnböcker jag ägnar mig åt men jag gör även andra trycksaker, så som broschyrer, menyer och logotyper. Jag arbetar både digitalt och traditionellt med papper och penna som verktyg, allt beroende på vilket uttryck jag vill nå. Mina bilder känns igen på de många detaljerna, uttrycksfulla karaktärer och sköna mönster och färgkombinationer." 

www.emmakarolina.se Den 5/5 och 2/6 ställer Klara Bartilsson ut. 

www.klarabartilsson.se

www.instagram.com/klarabart 26/5 är Frida Clerhage på plats

Frida Clerhage är en illustratör, designer och postermakare från Göteborg. Hon hittar sin inspiration i vardagen och i växt och djurlivet. Frida illustrerar mestadels och helst djur, växter och mönster av alla dess slag. Gärna med en retro känsla och i olika kombinationer som skapar nya spännande former och karaktärer. Blyerts, klara färger, prickar och detaljer är alla ingredienser som är återkommande i Fridas illustrationer. Titta in på www.fridaclerhage.com  för att se hennes design. 


Den 12/5 ställer Frida Hultman ut.

Frida Hultman är illustratör och designer bosatt i Göteborg. Hon använder mestadels gouache och akvarell för att skapa färgrika, glada motiv med förkärlek för djur, blommor och antikviteter. Hennes illustrationer kan ni köpa som posters, prints och vykort. 

www.fridahultman.se 


 28/4, 5/5, 12/5, 26/5, 2/6, 9/6 och 16/6 är WOOD3N på plats.

WOOD3N är ett glasögonmärke från Göteborg där all produktion sker i Göteborg. Materialet kommer från spillmaterial som fås från lokala snickerier. Glasögonen behandlas med naturligt bivax och för varje sålt glasögonpar planteras ett träd i samarbete med WWF. 

www.wood3n.com/shop 


Den 28/4, 5/5, 26/5 och 2/6 medverkar Theng Creation.

Jag som står bakom företaget Theng Creation heter Therese Engström. Theng är en ordlek av mitt namn och Creation står för att varje silversmycke är unikt. Det är jag själv som designar och skapar alla silversmycken, vilket gör att varje skapelse aldrig blir 100% lik en annan med samma mönster och form. Tack för att ni väljer att bära mina smycken eller ge bort som gåva, det gör mig inspirerad att fortsätta skapa! 

www.thengcreation.se 

www.facebook.com/thengcreation

www.instagram.com/thengcreation 19/5, 26/5 och 2/6 är Du Sköna på plats med handritade smycken, vykort och andra prints samt återbrukssmycken i spets och metall.

www.duskona.tictail.com 


5/5 och 2/6 medverkar Holy Mountain. 

Holy Mountain Posters är ett samarbetsprojekt mellan Daniel, Kristian och Marco, tre fotografer baserade i Göteborg, Sverige.Vi har delat en fotostudio sedan 2006, ett utrymme där vi noggrant skapar de flesta av våra bilder, från den ursprungliga idén till det slutliga konstverket. Genom åren har vi haft en gemensam vision för att göra vårt arbete tillgängligt i tryckt form på ett snabbt och kvalitativt sätt. För oss representerar det ett ärligt förhållande mellan skapare och konstkännare.

www.holymountainposters.com Den 26/5 ställer Hanna Peterson ut sin konst. 

Illustratör och formgivare ursprungligen från Dalarna. Säljer posters med abstrakta motiv, i olika storlekar. En del är handtryckta med screen ramar och en del är skapade digitalt. 

www.instagram.com/hannajsfn 28/4 samt 2/6 medverkar Lilla Fröken Randig.

www.lillafrokenrandig.se 

www.instagram.com/lillafrokenrandig 


Den 28/4, 5/5, 26/5 och 16/6 är Anyhow på plats.

Vi skapar våra smycken med passion och glädje mitt i Göteborg av delar som vi själva gjort, designat eller tex köpt på en designmarknad i LA. Nyckelord är stilrent, snyggt som tusan och kärlek. 

www.instagram.com/anyhowdesign 


 5/5 är MOX design på plats.

www.instagram.com/moxdesign  Jesper Hallén är på plats samtliga lördagar.

Jesper Hallén designar posters, prints och vykort med Göteborgsmotiv vilka går under stämpeln I love Gbg.
Han är frilansande grafisk formgivare och gör även andra uppdrag, se webbsida för mer information:
www.Jesperhallen.se .

Jesper Hallén driver även fotoreportagekontot @ilovegbg på Instagram där han skildrar Göteborg genom händelser, platser och personer.
www.instagram.com/ilovegbg     12/5 samt 2/6 medverkar Tvinkla.

Tvinkla skapar illustrationer av söta djur, perfekta för det lilla barnrummet eller för vuxna med barnasinnet kvar. Tillsammans med Home of textile har Tvinkla även tagit fram kuddfodral med några av motiven. De säljs till förmån för Barncancerfonden via Team Rynkeby och är den ultimata doppresenten. 

www.tvinkla.se 
28/4, 26/5 och 2/6 är Kalunji Design på plats.

Kalunji Design dares to stand for a modern design in clothes and accessories inspired by several cultures with children and grown up kids in mind. This borderless creation serves as a reflection on the world and the beauty we can borrow or lend out to each other. In Kalunji040, it is not only about looking great, but also feeling great- and feeling involved.

www.kalunjidesign.com 


Den, 12/5 och  medverkar serietecknaren Yvette. 


Om Yvette/Skaparen Av Zak&Ting

Zak&Ting kommer bara lite till av sig själva Jag som ritar serien Zak&Ting heter Yvette Gustafsson och jag är bosatt i Göteborg sedan 2007. Karaktärerna kom till genom mitt examensprojekt på Serie- och bildberättarprogrammet i Hofors/Gävle. Jag gjorde ett test som hette "Förtjänar du att leva", med en illustration av en ängel och en djävul. Lite senare tyckte jag att de två figurerna skulle göra sig bra i en serie, och jag gjorde en 7 sidor lång serie som handlade om hur de träffades (se Snälla flickor vill ha stygga pojkar). Resten är, som man säger, historia.

www.zakandting.com

www.uvett.se HattiHatti på plats samtliga lördagar.

"HATTIHATTI är en icke vinstdrivande ideell förening som arbetar för att stärka kvinnor i Nepal. Vi utbildar kvinnor från utsatta områden inom hållbar syteknik och entreprenörskap där de under ett år får den utbildning som krävs för att sedan starta upp eget företag i sina hembyar. Alla våra produkter görs med ett socialt och miljömässigt hållbarhetsfokus."

www.hattihatti.org 28/4, 5/5 och 2/6 är Jeanette Arkevall på plats med handgjorda smycken.

Jag heter Jeanette Arkevall och jag jobbar med silversmide & smyckedesign.Alla mina smycken designar och tillverkar jag själv i min verkstad i Majorna.Karaktäristiskt för mina smycken är att de är rena i sin form.Eftersom jag inte tillverkar många exemplar av varje modell blir smyckena mer unika. 5/5, 26/5 och 2/6 medverkar Antré Design.

"Anna Petré från Antré Design skapar mönster och formger produkter med fokus på kvalitet, miljö och närproduktion. Inspirationen kommer från olika tidsepoker och stilar." 

www.antre.se  19/5 och  och 26/5 medverkar Bagofplenty.

Bagofplenty designar accessoarer till dig och ditt hem. Till Lindholmen Street Design Market har de bland annat med sig färgglada posters till hemmets väggar och bildsköna smycken för alla smaker.

www.bagofplenty.com 
 28/4 samt 26/5 hittar ni stilrena smycken från Kronbäck.

Martin Kronbäck designar och tillverkar armband och halsband gjorda av natursten. Alla smycken är unisex. 

 12/5 och 16/6 ställer Fanny ut med sitt märke Flyinghips.

Mitt namn är Fanny och jag driver ett litet klädmärke ifrån mitt hem strax utanför Göteborg. Jag designar och syr alla plagg och väskor för hand samt har börjat göra begränsade upplagor med smycken med bland annat textil som material. Jag fokuserar på olika färgningstekniker på tyger framförallt marmorering och växtfärgning. Jag försöker också i så stor utsträckning som möjligt att arbeta med enbart återvunna eller ekologiska tyger.
I en tid som denna är det viktigt att tänka på vart ens plagg kommer ifrån och vad de fått utstå för att komma till världen.


www.flyinghips.wordpress.com  28/4 och 26/5 är Strandskap på plats med unika smycken.

Strandskap formger och tillverkar handgjorda smycken i mestadels silver, mässing och koppar. Tillsammans med sten, glas och annat material från stranden skapas unika, personliga smycken. Stilen är enkel och avskalad, i kombination med naturens karga eller släta yta. Strävar efter ett eget uttryck och att pröva nya idéer. Inspirationen hämtas till största delen från den svenska naturen. Vill förmedla en känsla av betydelse och ge bäraren styrka och mod att gå sin egen väg.

www.strandskap.se 


28/4 och 26/5 hittar ni handgjorda läderväskor från Carl-Erik Sweden.

Carl-Erik designar läderväskor som passar den urbana människan. Inspirationen till väskorna är hämtad från avskalad skandinavisk design. Genom att kombinera skandinaviskt okomplicerad design med ett material som blir bättre med tiden skapar Carl-Erik väskor som både är enkla och levande.
Väskorna är gjorda av styvt vegetabiliskt garvat läder vilket gör att väskorna får en unik siluett.

www.carleriksweden.com 


12/5 deltar Lurendrejaren med keramik.

"Jag har jobbat med keramik mer eller mindre aktivt i 20 år.-Denna kollektionen är ljus och vårig. Jag jobbar i stengods och min keramik skall användas till vardag ,det känns viktigt för mig Mvh Lotta/Lurendrejaren.Den 12/5 är Mört keramik på plats.

Bakom Mört keramik står Emma Rudolfsson. Gediget bruksgods i jordnära färger. Skapade ur spontanitet och experimentlusta. 

www.instagram.com/mortkeramik 


Den 28/4 5/5 och 26/5 medverkar Nifty Nook.

NIFTY NOOK är en butik och verkstad i Hyssna. Här designas och tillverkas främst smycken i silver men även accessoarer och inredningsdetaljer med inslag av återbruk. Kontraster, kvalitet och färg kännetecknar kollektionerna från NIFTY NOOK.